sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Yksi yö vielä




Yksi yö vielä. Sitten pari päivää herkkuja, lahjoja ja oleilua kotona perheen kesken. Parasta siis. 

Joulufiilistely on tärkeä osa joulua. Joulun odottaminen ja valmistelu tuovat sen joulutunnelman, mitä ainakin minä joulussa rakastan. Kunon saanut tarpeeksi valmistella, ei joulun loppuminen harmita. 

Vuosi vuodelta stressaan joulua vähemmän. Pian varmaan pelkkä suklaa riittää joulutunnelman luomiseen.


Joulukiireitä voi olla, mutta ei stressiä. Joulu tulee ilman erityisempää siivousta. Joka vuosi olen joulukuussa aivan väsynyt pimeyden takia. Olenkin oppinut, että joulu on rentoutumisen ja levähtämisen aikaa. Teen sen, mikä hyvältä tuntuu. 

Nämä kuvat ovat viime vuodelta, nyt olen nimittäin saanut lomanaloitusflunssan, enkä ole jaksanut kuvailla. 

(Jännä, että nyt tuo vanha tummanruskea pöytä näyttää nyt ihan kivalta, vaikka oikeasti olin aivan kyllästynyt siihen..)





Chorizohillo

Kuori 100g chorizomakkaraa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Paista hetki kattilassa, ja lisää 1 kuorittu ja pilkottu punasipuli + 4 murskattua valkosipulinkynttä. Lisää 1 rlk tomaattipyrettä. Kuullota vielä hetki. 

Lisää 1 rlk fariinisokeria ja 1 dl omenamehua. Keitä noin 10 minuuttia. Jos mehu menee vähiin, lisää sitä hiukan. 

Jäähdytä hillo ja tarjoa juustotarjottimen kaverina. 


Poropiirakka

pohja: sekoita 125g voita + 1 muna + 2,5 dl jauhoja (minä laitoin 1 dl sämpyläjauhoja + 1 dl ruisleseitä + ½dl vehnäjauhoja) + 1 tl leivinjauhetta + 0,5dl vettä.

täyte: 100g poron kylmäsavurouhetta + purjoa + kananmuna + juustoraastetta + ½dl kermaa

Paista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Lisää sitten täyte, ja paista vielä noin 15 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!