torstai 13. joulukuuta 2018

Joulukuun kirjavinkit


Agnes Martin-Lugand: Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia

Tämä kirja sai minut itkemään heti ensimmäiseltä sivulta alkaen. Luulin kannen perusteella, että kyseessä olisi kepeä ja hyväntuulinen kirja, ja olin täysin väärässä (lainasin kirjan ihan kannen ja nimen perusteella). 

Dianen pieni tytär ja aviomies ovat kuolleet auto-onnettomuudessa, eikä Diane pääse tapahtuneesta yli. Muut alkavat jo painostaa häntä, että olisi aika jatkaa elämäänsä. Diane päätyy Irlantiin, jotta hän pääsisi taas jaloilleen. 

Lue. Tämä oli suosikkini tässä kuussa. 


Ayobami Adebayo: Älä mene pois

Tämän kuun toinen suosikkini, lue myös tämä!

 Tämä on kirja, jonka lukemista ei voi jättää kesken, joten varaa koko päivä tälle kirjalle. 

Älä mene pois kertoo rakkaudesta, ja siitä kuinka se ilmenee monin eri tavoin ja teoin. 

Akin: Jos taakka on liian raskas ja pitkäaikainen, jopa rakkaus taipuu, rakoilee, uhkaa särkyä ja joskus myös särkyy. Mutta vaikka se menisi tuhansiksi pirstaleiksi, se ei tarkoita, ettei se olisi enää rakkautta. 


Monika Peez: Tiistaisiskot

Judithin aviomies kuolee, ja Judith haluaa viedä miehensä aloittaman pyhiinvaelluksen loppuun. Mukaan hän ottaa neljä ystävänsä ja miehensä päiväkirjan, jossa on kuitenkin jotain outoa. 

Mukaan matkalle lähtevät Caroline, asianajaja, jota kukaan muu kuin hän itse ei saa huijattua sekä Eva, joka on laittanut aina perheen itsensä edelle, Kiki, jolla on kroonisia miesongelmia sekä Estelle, jonka tarkoitusta en kirjasta keksinyt. 


Sophie Kinsella: Hääyöaie

Lottie haluaa naimisiin, ja kun hänen odottamansa kosinta ei menkään toivotunlaisesti, hän päätyy yksiin ensirakkautensa kanssa. Lottien sisko yrittää estää parin pika-avion. 

Kirja on ihan kiva, perus chick-lit. 


Tomi Astikainen: Miten elää ilman rahaa

Kirjoittaja eli neljä vuotta ilman rahaa, ja tässä teoksessa hän kertoo miten se tapahtui. Lähinnä se onnistui muiden hyväntahtoisuuden varassa, mutta kirjassa on paljon vinkkejä vähentää kulutustaan.

Osa kirjan vinkeistä on helppoja, osa vaatii paljon, aina ajattelutavan muuttamisesta lähtien. Ilman rahaa pitää tyytyä siihen mitä saa ja oppia sietämään epämukavuutta.

Kirjoittaja luottaa siihen, että universumi pitää meistä huolen, eikä itse tarvitse nähdä vaivaa. Muut kyllä huolehtivat. Kirjan loppua kohti Astikainen alkaa vaikuttaa turhan pöllähtäneeltä minun makuuni taikasienten syömisineen. 

Astikaisen mukaan me kaikki voimme jättää työmme tekemättä, ja tehdä sitä mistä nautimme. Kysynpä vaan, että mitäs sitten, kun kukaan ei nauti hampaiden paikkaamisesta, opettamisesta tai sähköverkoston ylläpidosta? Astikainen hei, olisiko aika lopettaa yksisarvisten silittely ja laskeutua tänne muiden kuolevaisten pariin.. 


Leena Paasio: Melkein äiti 


Anu on melkein äiti. Kyllä hän haluaisi olla äiti ihan kokonaan, niin aviomiehensä tyttärelle kuin ihan omalle lapselleen. Kirjan toinen teema uusperheen lisäksi onkin lapsettomuus. 

Melkein äiti kuvaa tarkasti uusperheen arkea, ja niitä sanoja, jotka jäävät sanomatta, ajatuksen tasolle. Anun puoliso Jani ei esteitä äitiyteen rakenna, vaan lifestyleblogia pitävä ex-vaimo sekä heidän yhteinen tyttärensä Siiri. 

Ajatuksia herättävä kirja. Mielelläni lukisin lisää vastaavia tavallisista perheistä kertovia kirjoja. 2 kommenttia:

  1. Meni heti varaukseen toi eka kirja!

    Ja samaa mieltä tuosta Astikaisesta... voi hohhoijaa. Elämä ilman rahaa ei häneltäkään oikeasti onnistu, hän vain elää MUIDEN ihmisten rahoilla... Minusta aivan älytön koko tuo kirja, olen sen joskus lukenut.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti saadaan lukea monta hyvää kirjaa joulun aikaan!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!