maanantai 19. marraskuuta 2018

Myös aikaa voi siivotaRakastan suunnittelua. Epäloogisesti olen ollut huono suunnittelemaan menojani. Tästä syystä monet jutut jäävät menemättä ja tekemättä. 

Rakastan hitaita viikonloppuaamuja, kun ei tarvitse mennä minnekään, vaan voi lukea kirjaa ja juoda monta kuppia teetä. 

Toisaalta minua ärsyttää, jos koko päiuvä häviää jonnekin, enkä ole saanut tehtyä mitään. Ja usein ilman suunnitelmia ei tule lähdettyä minnekään. 

Olen tehnyt monta pientä muutosta arkeeni, jotta se sujuisi paremmin (ja suurelta osin se sujuukin), ja nyt on aika suunnitella menoja paremmin. 

Merkkasin kalenteriin pari joulutapahtumaa, jotka kiinnostavat minua. Nyt niihin tullenee paremmin lähdettyä. Katsoin kalenterista seuraavan pienen loman, ja nyt mietinkin, mitä silloin tekisin. Muuten en tee todennäköisesti mitään. 

Gummeruksen Ajansiivouskirja kehottaa miettimään asioita, joihin haluaa käyttää aikaa ja asioita, joihin ei halua käyttää aikaa. Ajansiivouskirja on tehtäväkirja vuodeksi, jossa aikaa varataan niille tärkeille jutuille. 

Itselläni aikaa kuluu välillä liikaa päämäärättömään nettisurffailuun sekä haahuiluun. Haahuilulla tarkoitan sitä, että tekisi mieli tehdä jotain, mutta ei tiedä mitä, eikä sitten saa tehtyä mitään, kun ei ole tehnyt suunnitelmia. 

Eiköhän tämäkin onnistu muodostumaan rutiiniksi. Ja näin saan yhden elämääni ärsyttävän asian poistettua. Kun jokin muutos on muuttunut rutiiniksi, voi tehdä seuraavan. Kun muutoksia tekee pikkuhiljaa, ne onnistuvat paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!