maanantai 24. syyskuuta 2018

Savulohivoileipäkakku



Minun suosikkivoileipäkakkuni, savulohivoileipäkakku.

Pohjan teen tavallisesti ruisleivästä ja vaaleasta leivästä vuorotellen (kostutus kalaliemellä), tähän kakkuun tuli vain ruispaahtoleipää, ja olisi kyllä kaivannut ihan oikeaa ruisleipää (unohdin ostaa..).

Täytteeksi savulohta + tuorejuustoa (esim. savulohi-piparjuuri) (mukaan voi laittaa vielä purkillisen ranskankermaa)+ sitruunaa ja ripaus pippuria ja toiseksi täytteeksi keitettyä kananmunaa, ruohosipulia ja ranskankermaa (hiukan ehkä paprikaa tai chiliä). Kuorrutus savulohitäytteellä. Koristeita oman maun mukaan. 

Kakun voi tehdä suoraan lautaselle tai kakkuvuokaan. Jos teen pyöreän kakun, teen irtoreunusvuokaan, koska se on helpompi kasata siihen. 

Helppo ohje, voi tehdä vaikka iltapalaksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!