keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Miltä tuntuu vaihtaa koulua kesken vuoden

Muutimme uuteen kotiin uudelle paikkakunnalle elokuussa. Lapset ennättivät aloittaa koulun vanhassa kotikaupungissaan, ja kolmen viikon koulunkäynnin 
jälkeen he vaihtoivat uuteen kouluun.

Tottakai minua mietitytti, miten muutto vaikuttaa lasten elämään. Kodin myyminen ei ole pieni juttu. Nuorimmainen oli asunut samassa kodissa koko elämänsä. 

Keskimmäisellä ja vanhimmalla oli jo omat kaverit koulussa, joten heidän kannaltaan muutto uuteen kouluun jännitti minua eniten. 

Nuorimmaisemme onkin suhtautunut uuteen kouluun hyvin. Uusi opettaja on kiva, luokasta on löytynyt kavereita. Koulumatka on lyhyempi ja hiukan turvallisempikin kuin vanha. (Tosin uuden asuinpaikan liikennekulttuurissa olisi parannettavaa - 30 nopeusrajoitusalueella ajetaan törkeää ylinopeutta.)

Koulun vaihto ei kuulemma edes jännittänyt. 

Keskimmäisemme on löytänyt monta uutta kaveria, ja hänkin on sopeutunut uuteen kouluun hyvin. Vanhimman pojan mielipide muuttoon on ollut "ihan sama", eli ilmeisesti hänkään ei muutosta (kesken kouluvuoden) ole pahemmin kärsinyt. 

Lapset ovat sopeutuvaisia. Hyvä niin. Maailma muuttuu, ja muutoksensietokyky on takuulla hyvä ominaisuus tulevaisuudessa. Uskon, että lapseni ovat saaneet muutoksen myötä rohkeutta ja uskoa siihen, että asiat järjestyvät. 

Ihan parasta on sekin, että nyt minulla on mahdollisuus kulkea yhtä matkaa ekaluokkalaisen kanssa kouluun parina aamuna viikossa. Ja koska matka on lyhyt, meillä on aikaa tutkia yksityiskohtia ja ihastella kaikkea kaunista! 

  


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!