maanantai 17. syyskuuta 2018

Ei tarvitse, jos ei jaksa (ja makuuhuone, jossa on pönttöuuni)
Uusi koti, uusi asuinpaikka. Uudet ihmiset. Uusi työpaikka uusine työkavereineen. 

Rakastan uusia alkuja, mutta eivät ne ole pelkästään helppoja. Ne ovat väsyttäviä, ne rikkovat rutiineja, joita myös rakastan. 

Tavarat eivät löydä paikkaansa, uusien käytäntöjen opettelu vaatii energiaa. Päätin rueta myös opiskelemaan töiden ohessa. Jostain pitäisi saada lisää tunteja vuorokausiin. 

Silti haluan myös päiviä, jolloin tehtävälistalle ei ole mitään. Päiviä, jolloin saan lukea kirjaa ja juoda teetä tuntitolkulla. Aina ei tarvitse olla tehokas, pitää myös laiskotella. Aivot tarvitsevat hetkiä, kun saa levätä. 

Aina ei tarvitse harrastaa. Tai, voi harrastaa lukemista, rentoutumista, vötkistelyä. 

Kun jokainen postaa someen elämästään niitä hetkiä, kun on saanut valmista tai tehnyt jotain hienoa, voi tuntua siltä, että oma elämä on tylsää eikä siinä tapahdu tarpeeksi. Alkaa tuntua, että pitäisi saada itsekin enemmän aikaiseksi. 

Pois tällainen. Julkaistaan enemmän kuvia, kun sänky on petaamatta. Laitetaan kuvia laiskoista sunnuntaista viltin alla kirjan kanssa. Kirjoitetaan perään, että olisi pitänyt poimia ämpärillinen puolukkaa, mutta en vain jaksanut. Ollaan armollisia toisillemme, mutta ennen kaikkea itsellemme. 
Tässä kodissa on kyllä aivan ihana yksityiskohta, nimittäin pönttöuuni makuuhuoneessa. Seinissä on aika kivat tapetit, mutta nuo yövalot kyllä sattuvat silmiin, koska ne ovat epäsymmetrisesti, aivan miten sattuu. Ne olivat siis valmiina seinällä, ja irrottamisesta tulisi rumat jäljet seinään. Laitan seinälle tauluja ja irrotan toisen lampun, kun ennätän. 

Ei kiirettä, yksi asia kerrallaan. Olkoot noin. Ei tarvitse olla täydellistä.

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin ja uuteen alkuun :) Asutteko omassa vai vuokralla? MK

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!