keskiviikko 8. elokuuta 2018

Minulla ei ole enää pieniä lapsiaHuomenna on se hetki, kun minulla ei ole enää yhtään pientä lasta. Nuorimmaisemmekin aloittaa koulun, hän menee siis ensimmäiselle luokalle. 

Tunnustan, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Tämän opettajan nuorimmaisella ei viikko sitten ollut mitään koulujuttuja hankittuna. Nyt olemme kaivelleet kaapista isoveljen vanhan repun (koska tuleva koululainen ei halunnut lähteä kauppaan ostamaan uutta) ja me vanhemmat valitsimme kynäpenaalin (joka on kokonaan musta). 

Kuten kuvista näkyy, hiukset ovat kasvaneet kesän mittaan melko pitkiksi, mutta nekin on jo toissapäivänä leikattu lyhyemmiksi. 

Niin että aletaanko olla valmiita koulutielle? No ei, koulumatkaa ei ole harjoiteltu kertaakaan. Onneksi lapsen isä pääsee kaveriksi aamuisin ja koulun jälkeenkin pojan kanssa koulumatkaa harjoittelemaan (minähän palasin tänään töihin, eli siis kouluun). 

Mutta pakko kyllä todeta tämä klassinen lause: Minne tämä aika oikein menee? Vastahan meidän vanhin poika syntyi, ja vastahan hän meni kouluun. (Vanhin menee muuten jo kahdeksannelle luokalle - oi miten ihanaa on, kun on murrosikäisiä sekä kotona että töissä!), keskimmäinen on näiden välissä. 

Mutta siis. Meillä vanhemmilla on aivan uusi elämänvaihe edessä - ei enää pieniä lapsia. Ei päiväkotiin kuljettamista. Tuntuupa oudolta. 

Mikäs on teidän koulutilanne tänä syksynä: onko teillä vielä koululaisia, tai aloittaako joku koulutiensä juuri nyt? 


 4 kommenttia:

 1. Meillä on sellainen tilanne, että kuopus lähti kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan! Maanantaina vietiin tyttö tavaroineen asuntolaan sinne... Se vasta oli outo tunne ja kyllä mietin, että aika todella juoksee!! Ei siinä muuten mitään, mutta kun sehän tarkoittaa, että tässä alkaa itse olla aika vanha!!!

  Mukavaa koulun aloitusta sinulle ja lapsillesi, siellä on varmaan kuopuksella jännät paikat! Mullakin jatkuu huomenna arki, eli minunkin tapauksessa koulu. Mutta opiskelijan roolissa, ei opettajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä onkin ihan eri tilanne jo! Huh, minulla on tuo vielä edessä. Mielenkiintoisia opiskeluhetkiä Heli sinulle!

   Poista
 2. Meillä muuttui siten, että kaikki eivät palaakaan kouluun ja turvalliseen arkeen. Esikoinen on ainakin toistaiseksi työelämässä ja vuoden vaihteessa kutsuu häntä isänmaa.
  Kummallista, mutta jotenkin hyvin asiaankuuluvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista varmasti! Näin tämä aika menee, miten sitä sanotaankaan: päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Ihanaa syksyä Marika sinulle!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!