torstai 16. elokuuta 2018

3 makeaa ja 1 suolainen leivontaohje


Muutama hyvä (ja edelleen helppo) leivontaohje. Daimpiirakka on minun suosikkini, kunnolla makea. Raidallinen kakku taasen ei ole juuri yhtään makea, mutta se on kaunis, jos kaataa taikinat huolellisesti vuokaan (toisin kuin minä, joka kaatelin miten sattuu, ja lopputuloksesta sen huomaa). 

Hyydytetty voileipäkakku on vähän erilainen kuin tavallinen, ja mutakakkumuffinssit on helppo ja nopea tehdä. 



*
Raidallinen kakku

Ohjeesta tulee kakku isoon vuokaan. Pieneen vuokaan taikinaa tarvitaan puolet.

*

pohja: 
16 kaurakeksiä + 50g sulatettua voita
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi muruihin. Levitä pyöreän kakkuvuokan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

*

täyte

Vatkaa 4 dl kermaa. Lisää tähän 700g rahkaa tai vaniljajugurttia. Jaa täyte puoliksi kahteen astiaan. 

Valmista valkosuklaatäyte ensin, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.

Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. 


Valkosuklaatäyte

Sulata 120g valkosuklaata (mikrossa) ja sekoita jugurttiseokseen. Kuumenna tilkka vettä ja liota kolme liivatetta siihen, kaada täytteeseen ja sekoita. 

*
Tumma suklaatäyte

Sulata 100g tummaa suklaata (mikrossa)ja sekoita toiseen täytteeseen. Kuumenna tilkka vettä ja liota kolme liivatetta siihen, kaada täytteeseen ja sekoita. 

*

Kaada täytettä vuorotelleen vuoan pohjalle. 


Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

*



*
Hyydytetty lohivoileipäkakku

Pohja: 
Murskaa 7 kpl hapankorppuja tehosekoittimessa, lisää ½dl sulatettua voita. Tasoittele seos irtopohjavuokaan pohjalle (leivinpaperin päälle). 

Täyte: 
Sekoita 200 g savustettua lohta + 200g tuorejuustoa (kylmäsavulohi, ruohosipuli tms) + reilusti sitruunamehua + 400g ranskankermaa + ruohosipulia + mustapippuria. Liota 3 liivatelehteä, sulata ne tilkkaan sitruunamehua ja lisää täytteeseen. 

*



*

Mutakakkumuffinssit (9 kpl)

Taikinan voi sekoittaa haarukalla, sähkövatkainta ei tarvita. 

*

Sulata kattilassa 100g voita. Laita tähän sulamaan 100g tummaa suklaata. Lisää 1 dl kuumaa vettä. 

Lisää 2d sokeria + 1tl vaniljasokeria. 

Lisää 2dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta + 1 dl leivontakaakaojauhetta. Lisää 1 kananmuna. 

Lusikoi taikina vuokiin ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä löysäksi. 

*

*

Daim-suklaa-piirakka

Kiehauta 2,5dl maitoa + 200g voita + 100g suklaata + 3rlk kaakaojauhetta. 

Sekoita 5dl sokeria + 5dl vehnäjauhoja + 2tl vaniljasokeria + 3tl leivinjauhetta + 1tl suolaa. 

Yhdistä kaikki. 

Lisää 4 kananmunaa, vatkaa kaikki sekaisin. 

Kaada taikina uunipellille, jossa on leivinpaperi.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia. 

Kun pohja on jäähtynyt, kaada päälle kuorrute. Rouhi kuorrutteen päälle 3 Daim-patukkaa. 

*

Kuorrute

Kiehauta 100g voita + 4 rlk maitoa. Lisää 2rlk kaakaojauhetta + niin paljon tomusokeria, että seos paksuuntuu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!