torstai 26. heinäkuuta 2018

Viis veisaamisen elämänmullistava taika

Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika 

Kuten nimestä jo huomaatte, tämä kirja on saanut innoitusta Marie Kondon järjestelyoppasta. Mutta tässä kirjassa ei järjestellä tavaroita, vaan ajatuksia. 

Kuinka kieltäytyä asioista, joista et piittaa tippaakaan? Kuinka saat tilalle enemmän aikaa, energiaa ja rahaa (joiden avulla voit saada elämääsi asioita, joista oikeasti välität)? 

Hauskasti kirjoitettu, tosin välillä hiukan jankkaava teos. (Tästä olisi saanut helposti kevyemminkin luettavan.) Paljon esimerkkejä, joiden avulla voi pohtia omaa tilannettaan. 

Tämä kirja sopii kiireisille ja stressaantuneille ja sekä niille, jotka hukkuvat arjen rasitteisiin. Erityisesti tämä sopii liian kilteille ihmisille, ja niille, jotka ottavat toistenkin huolia hartioilleen velvollisuuden- tai syyllisyydentunnosta. 

Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että luovut kieltäytymisestä johtuvasta huolesta, syyllisyydentunteesta ja ahdistuksesta. Sinun ei tarvitse tehdä asioita joista et pidä. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että luovut asioista, joista et pidä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että viisveisaajasta tulisi itsekeskeinen tai ilkeä. 

Tämän kirjan luettuani tunnustan, että minä olen jo viisveisaaja. Ja se on kuulkaa ihan mahtava juttu!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!