lauantai 28. heinäkuuta 2018

Ruokalista kuukaudeksi + 6 ohjetta

Ruokalista 

ja 

monta ihanaa ohjetta 


Kuukauden ruokalista

pekonipasta
porokiusaus
kalapullat
makaronilaatikko
jauhelihakeitto
hirvenlihakastike ja perunamuusi
lämpimät voileivät
kana-nuudelikeitto
pizza
pinaattivohvelit
ulkona paistettu makkara
risotto
kanakastike ja riisi
tonnikalapasta
lasagne
paistetut muikut
jauhelihakastike
tortillat
hernekeitto
kinkkukiusaus
lohi-riisikiusaus


Pinaattivohvelit
(8 kpl)

Sekoita kulhossa 3 munaa + 6 dl maitoa + 4,5 dl vehnäjauhoja + 1,5 tl leivinjauhetta + 1 tl suolaa + 3 rlk ruokaöljyä + 1 pussi sulatettua pakastepinaattia. 

Paista vohveliraudalla. 




Porokiusaus

Kuori ja viipaloi reilu kg perunoita (tai käytä valmiiksi viipaloituja perunoita). Sekoita joukkoon 150g pororouhetta + viipaloitua pekonia. Lisää ripaus mustapippuria. Kaada päälle 2 purkillista kermaa. 

Paista uunissa 225 asteessa noin tunti. 


Juustosarvet 
(pikataikina, 16 kpl)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

*

Sekoita kulhossa 4 dl vehnäjauhoja + 2,5 tl leivinjauhetta + 0,5 tl suolaa + 1 dl juustoraastetta. 

Sekoita joukkoon 0,5 dl ruokaöljyä + 2 dl kermaviiliä. Sekoita taikina tasaiseksi. 


Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä palloksi, litistä ja kauli ympyröiksi. Jaa ympyrät kahdeksaan sektoriin. Kierrä sektorit sarviksi aloittaen leveämmästä reunasta. 

Voitele sarvet kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta. 

Paista noin 10 minuuttia. 

*



Yön yli sämpylät
(10 kpl)

Sekoita 1 pussi kuivahiivaa + 3 tl suolaa + 13 dl jauhoja. (Mitä jauhoja nyt sattuu olemaan.) 

Kaada joukkoon 7,5 dl haaleaa vettä. Sekoita lusikalla. 

*

Nosta taikina jääkaappiin yöksi. 


Lusikoi taikina pellille kahdella lusikalla pieniksi kasoiksi. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. 



Lohi-riisikiusaus

Keitä 3 dl riisiä. Viipaloi muutama sentti purjoa ja laita kiehumaan riisin sekaan. Mausta kalaliemikuutiolla. Paloittele melkein valmiin riisin sekaan 150g graavisuolattua lohta, niin että se ehtii kiehua hetken riisin kanssa. Sekoita valmiiseen riisiin purkillinen ruokakermaa, anna lämmitä. 


Kana-nuudelikeitto

Kiehauta kattilassa 1 l vettä + 2 kanaliemikuutiota. 

Pilko 1 punasipuli + 1 valkosipuli + 2 porkkanaa + 1 chili. Kuullota pannulla ja lisää liemeen. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä, ja surauta sauvasekoittimella soseeksi. 

Lisää liemeen 200 g munanuudeleita (kiekkoja), keitä ne kypsiksi. Lisää 300g paistettuja kanasuikaleita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!