keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

2 erilaista välipalaa (porkkanavohvelit ja tonnikalamunakkaat)

Näin kesällä ainakin meillä ruokaa pitää olla laittamassa jatkuvasti. Talvella riittää, kun töiden jälkeen laittaa yhden ruuan, mutta lomalaisille ruokaa pitää olla kahdesti päivässä. Välipalaksikin on kiva syödä muutakin kuin leipää. 

Tässä kaksi helppoa mutta kivaa ohjetta. 


Porkkanakakkuvohvelit 

Vatkaa 100 g voita + 1½ dl fariinisokeria vaahdoksi. 

Lisää 2 kananmunaa yksitellen koko ajan vatkaten. 

Lisää 2 dl vehnäjauhoja + 1tl leivinjauhetta + 1 tl kanelia + 1 tl kardemummaa + 1 tl vaniljasokeria. 

Lisää 2 dl porkkanaraastetta taikinaan. 

Jos taikina on liian paksua, lisää 1 dl kivennäisvettä. 

Paista vohvelit vohveliraudalla.




Tonnikalamunakkaat uunissa

Sekoita kulhossa 8 kananmunaa + 1 dl maitoa + 0,5 tl suolaa + 0,5 tl sitruunapippuria + 1 purkillinen tonnikalaa. 

Voitele muffinssivuoat ruokaöljyllä, etteivät munakkaat tartu niihin kiinni. Voit paistaa munakkaat myös muffinssipellillä. 

Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!