maanantai 14. toukokuuta 2018

Tällainen äiti on Rakastu arkeen - blogin LauraKommammaa-blogin Hanna oli kirjoittanut itsestään esittelyn (Blogihaaste äideille), ja siitäpä tuli mieleeni,että näin minäkin teen. Pidempään blogiani seuranneet tietänevät minusta kaikenlaista, mutta koska tänne on tullut paljon uusia lukijoita, lienee aiheellista esitellä itseäni välillä. Tässä siis esittelyä siitä, millainen äiti minä olen. 

Kuinka monta lasta sinulla on? Kuinka monta olet suunnitellut hommata? Kuinka monesta haaveilet?

Minulla on kolme poikaa. Tämä on juuri se määrä ja sukupuolijakauma, jonka olen jo lapsesta saakka halunnut. Joskus siis saa sen, mitä toivoo. 
Nyt lapsiluku on täynnä. 

Pojat ovat nyt 13, 9 ja 6, eli aika isojahan nämä jo ovat. Elämässä on alkamassa ihan uusi aika, kun meillä ei ole yhtään pientä lasta. Nuorimmainenkin menee syksyllä kouluun. (Ja tuo murrosikä se vasta ihanaa onkin!)

Mitä tykkäät tehdä lapsesi/lastesi kanssa?

Minusta on mukavaa elää ihan tavalista arkea: pelata välillä Unoa, lukea välillä iltasatu, käydä retkellä tai kahvilassa. Keskustelut lasten kanssa ovat ihan parhaita (pienten jutut ovat täysin päättömiä, mutta kun nämä ovat kasvaneet, olen huomannut, että näillähän on tosi hyviä ajatuksia.) Välillä on kiva käydä uimassa ja välillä katsoa telkkarista jääkiekkoa. Ihan tavallisia juttuja siis. 


Viihdyitkö raskaana?

En. 

Tai no jaa, ensimmäinen raskaus oli ehkä maailman helpoin (minua närästi kaksi kertaa). Mutta en kyllä viihtynyt, kivempaa on olla ilman isoa vatsaa. Toisen ja kolmannen kanssa minulla oli aivan karmea raskauapahoinvointi, joka kesti yhdeksän viikkoa. Oksensin aamusta iltaan, pahimmillaan kolmekymmentä kertaa päivässä. 

Onko elämäsi muuttunut lasten saannin jälkeen?

Tottakai. Kaikkien elämä muuttuu lasten saannin jälkeen. Mutta sain ensimmäisen lapseni niin nuorena (olin 21), ettei muutos haitannut millään tavalla. En ollut juurikaan työelämässä ennen lasten saantia, joten tulotasoni ei pudonnut. Opiskelut jatkuivat lapsesta huolimatta. 


Parasta äitiydessä?

Tätä en ole ajatellutkaan koskaan. Olen aina halunnut olla äiti, en ole muita vaihtoehtoja ajatellutkaan. Nämä tyypit itsessään ovat parasta. 

Ei niin mieluisaa äitiydessä? 

Kiukuttelut. En jaksa mitään turhanpäiväisiä juonitteluja. Omat lapseni eivät ole koskaan valvottaneet, joten siitä minulla ei ole kokemusta. 

Paras vinkkisi uudelle äidille?

Äitiys ei ole kummallista, pelottavaa tai vaikeaa. Minä en ollut hoitanut yhtään kertaa yhtään lasta, ennenkuin sain omani. (Yhden kerran olin pitänyt tätini vauvaa sylissä, siinä kokemukseni vauvoista.) Olin ihan huippuäiti ensimmäiselle lapsellemme, neuvolatädin epäilyistä huolimatta. 

Asiat järjestyvät. 


Toiko äiti-rooli mukanaan jotain mihin et osannut varautua etukäteen?

Oikeastaan ainoa asia joka yllätti, oli se, etteivät kaikki tajunneet äitiyttäni. Minua epäiltiin huonoksi äidiksi, täysin suotta. 

Mikä on asenteesi lapsesi näkyvyyteen/rooliin sosiaalisissa medioissa?

Lasteni kasvot eivät juurikaan näy kuvissa, enkä käytä blogissa heidän nimiään. Todennäköisesti he halunnevat itse isompana someen, mutta saavat sitten itse esitellä itsensä, minun ei tarvitse sitä tehdä. 


Top 3 arkiruokaa joita teet lapsellesi/lapsillesi?

Meillä on käytössä ruokalista aina kuukaudeksi, joten yhtä ruokaa on suunnilleen kerran kuussa. Itsetehty pizza ja pastat ovat suosikkeja, joita on usien. 

Saako lapsesi herkkuja, makeisia?

Saa. Syön itsekin, miksi siis kieltäisin muilta. Kohtuus kaikessa. 

Kuinka paljon yhteistä aikaa pariskuntana vietätte lasten saannin jälkeen?

Mitä isompia lapset ovat, sitä enemmän meillä on aikuisten aikaa. Koko ajan enemmän ja enemmän. Nykyään kaipaankin parisuhdeaikaa aiempaa enemmän. 

Vietätkö usein aikaa muiden äitien + lapsien kanssa? 

En kovin paljoa. Olisi mukavaa nähdä ystäviä (joista kaikilla on lapsia) useamminkin, mutta aika ei vain nyt riitä. Toivottavasti kesälomalla ennätän paremmin! 

Koetko painetta olla tietynlainen äiti? 

En. En ota paineita muiden odotuksista, koska tiedän, että tavallinen riittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!