torstai 31. toukokuuta 2018

3 X raparperi



Kesän ensimmäiset raparperit kypsyivät jo toukokuussa. Innostuin keittämään niistä hilloa ja leipomaan kaksi piirakkaa. 

Raparperi-mansikka-ananashillo 

Paloittele raparperia kattilaan. Lisää rasiallinen mansikoita (pakastimesta) ja purkillinen ananasmurskaa. Lisää 1 dl hillosokeria. Keitä seosta 15 minuuttia. 



Raparperipiirakka 

(taikina riittää kahteen uunivuokaan)

Vaahdota 200g voita + 2 dl sokeria + ½ dl fariinisokeria. 

Lisää 3 munaa yksitellen. 

Lisää 4 dl vehnäjauhoja + 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhetta. 

Laita päälle raparperin paloja + purkillinen kermaviiliä + rouhittua valkosuklaata + mantelilastuja tai raparperihilloa (ohje yllä). 

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 


Toiseen vuokaan laitoin raparperinpalojen sijasta raparperihilloa, ja jätin kermaviilin pois. Jätin hiukan pohjan taikinaa käyttämättä, ja ripottelin sen hillon päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!