sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Brunssi, Brunssikirja ja 4 ohjetta


Miksi minä en useammin tee brunssia! Brunssihan on ihan parasta. Jokainen voi koota siitä itselleen parhaat herkut. Brunssin voi tehdä milloin tahansa ja minne tahansa. Muutama helppo ja yksinkertainen ohje, kaveriksi vaaleaa leipää ja pestoa, viinirypäleitä ja hyvää juustoa. Ei kovin vaikeaa, vai mitä? 

Valitsin Brunssikirjasta pari todella helppoa ohjetta ja laitoin kaveriksi pari omaa (hiukan, mutta ei liian isotöistä) omaa ohjettanikin. Brunssi on valmis. 
Hyvää ruokahalua! 


Avokadocaprese

5 tomaattia 
2 palloa mozzarellaa 
1 avokado
1 ruukullinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
mustapippuria 
3 rlk oliiviöljyä
1,5 rlk balsamicokastiketta

Siivuta tomaatit. Revi mozzarella. Siivuta avokado. Irrota basilikanlehdet. Kokoa ainekset salaattivadille. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. 

(ohje Brunssikirja)


Hölskytyskurkut

1 kurkku 
1 dl vettä 
0,5 dl sokeria 
0,25 dl omena- tai valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
pieni kourallinen silputtua tilliä

Viipaloi (ja halutessasi kuori) kurkku. Laita kaikki ainekset rasiaan ja ravista voimakkaasti. Anna maustua hetki jääkaapissa. 

(ohje Brunssikirja)


Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirjaan on koottu kaikki parhaat herkut, joista voi koota ihanan brunssin. Yli sadan ohjeen joukosta löytyy niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja. Valmiit esimerkkimenut auttavat kokoamaan täydellisen brunssin. 

Brunssikirjassa on ohjeita vohveleihin, puuroihin, salaatteihin, lisukkeisiin ja klassikoihin. Kirjassa on upean herkullinen kuvitus, joka houkuttelee kokeilemaan helppoja reseptejä. Mikään kirjan ohjeesta ei ole turhan monimutkainen. 

Aivan ihana ideakirja! 

Kustannus Tammi



Makaronisalaatti

250g pastaa
150g savukinkkusuikaleita
1 omena
1 paprika
pala juustoa
suolakurkku

kastike

2 purkkia kermaviiliä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria


Keitä pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuutioi omena, paprika, suolakurkku ja juusto. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. 





Tortillavuoka

500g tomaattimurskaa 
valkosipulia 
oreganoa
paprika
2 tomaattia
400g jauhelihaa
jalapenoja
juustokastike
tortillalastuja
aurajuustoa

Mausta tomaattimurska valkosipulilla ja oreganolla. Kaada vuokaan. Paloittele murskan päälle paprika ja tomaatit. Ruskista ja mausta jauheliha ja kaada vuokaan. Laita viipaloidut jalapenot jauhelihan päälle. Kaada juustokastike jauhelihan päälle (itse käytän sellaista valmisjauhetta, joka sekoitetaan maitoon ja keitetään nopeasti.) Lado vuoka täyteen tortillalastuja ja murustele päälle aurajuustoa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!