torstai 29. maaliskuuta 2018

Mikä on elämän tarkoitus? (Minä tiedän!)Mikä on elämän tarkoitus? Mitä mieltä sinä olet? 

Minä olen päätynyt seuraavaan vastaukseen: Elämän tarkoitus on olla onnellinen. Yksinkertaisesti. Ei muuta. 

Ei muuta, mutta tässä onkin kaikki. 

Miten elämästä sitten saa onnellisen? Entä, jos tapahtuu asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa? En väitä, että onnellisuus olisi aina mahdollista. Onnellisuus voi olla vaikeaa. 

Jos mahdollista, onnellisuutta voi levittää. Mahtavaa, jos jonkun muunkin voi tehdä onnelliseksi. Edes joskus, hetken ajaksi. 


 
Mielestäni onnellisuuteen vaikuttaa moni pieni asia. Pienet kauniit hetket arjessa tekevät elämästä hyvän. Kuppi hyvää teetä, kirja, tulppaanit. Mäenlasku perheen kanssa, villasukat, lämmitetty uuni. Auringonpaisteen lämpö iholla. Näitä hetkiä riittää. 

Jos koko ajan tavoittelemme enemmän ja parempaa, emme tule onnellisiksi koskaan. Pitäisi opetella tyytymään vähempään. Nauttimaan siitä, mitä on. 

Omalla kohdallani myös ajattelutavan muutos auttoi. Aiemmin olin pessimisti, koska pessimisti ei pety. Mutta pessimisti on koko ajan varuillaan, eikä koskaan tyytyväinen, saati onnellinen. Mikään yltiöoptimisti en ole vieläkään, mutta toiveikkaan realistinen. Tai realistisen toiveikas. 

Ja ennenkaikkea minua ilahduttaa se oivallus, että paras tapa tehdä jotakin on tehdä se. Kerranhan täällä eletään. Pitää kokeilla, ettei vanhana harmita, ettei uskaltanut. Onnellista pääsiäisen aikaa! Rohkeutta, pienten hetkien iloa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!