lauantai 3. maaliskuuta 2018

3 ihanaa: täydellinen Daimsuklaakakku, Pisara-korvakorut ja poropiirakka



Korvikset Valona (saatu)


Ihan parasta: viikonloppu ja viikon loma. Meillä ei ole mitään kummempia suunnitelmia. Aion nukkua. Lasten kanssa tehdään jotain. Pääasia, että saadaan hengähtää ja rentoutua. 

Nämä ihanat Pisara-korvikset on Valonan mallistosta. Niiden suunnittelija on Elina Mäntylä, joka inspiroituu luonnosta. Korvakorut on valmistettu koivuvanerista, koukut ovat hopeaa. Korvakorut ovat ihanan kevyet, myös ulkonäöltään. 

Laitan tähän myös täydellisen suklaakakun ohjeen (tosin mahdollisimman epäterveellisen, mutta tämä on parasta suklaakakkua, jota olen koskaan maistanut!). Olen aiemminkin julkaissut ohjeen, mutta muutin sitä hiukan, ja siitä tuli täydellistä! (Kiitos Tuulalle alkuperäisestä ohjeesta!)






Poropiirakka 


Pohja

Nypi sekaisin 125g voita + 1 muna + 2,5dl vehnäjauhoja (korvaa osa esim. ruisleseillä) + 1tl leivinjahetta + 1 tl suolaa. 

Painele taikina vuokaan. Paista 10 minuuttia 200 asteessa. 


Täyte

Valmista täyte sillä välin, kun pohja paistuu. 

Sekoita 100g poron kylmäsavurouhetta + kourallinen paloiteltua purjoa + 2 kananmunaa + reilu dl juustoraastetta + iso loraus kermaa. 

Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä 15 minuuttia. 


Daimsuklaakakku


Pohja

Kiehauta kattilassa 2,5 dl maitoa + 200g voita + 200g suklaata. Lisää 3 rlk kaakaojauhetta. 

Sekoita joukkoon 5 dl sokeria + 5 dl vehnäjauhoja + 2 tl vaniljasokeria + 3 tl leivinjauhetta + 1 tl suolaa. 

Lisää 4 kananmunaa, vatkaa vatkaimella sekaisin. 

Kaada taikina isolle uunipellille (jossa on leivinpaperi), 

Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Pohja saa jäädä hiukan kosteaksi.

Kun pohja on jäähtynyt, kaada päälle kuorrute, ja rouhi sen päälle 2 isoa Daim-patukkaa. 


Kuorrute

Kiehauta 100g voita + 4 rlk maitoa. Lisää 2 rlk kaakaoauhetta + niin paljon tomusokeria, että seos paksuuntuu. 


Suklaakakku on parasta, kun se saa jäähtyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia - jos maltat odottaa sen verran! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!