tiistai 6. helmikuuta 2018

5 vinkkiä, joilla saat säästettyä suuria summia ruokalaskussa

Näin vuoden alussa minulla iskee aina säästövimma. Kulutan jouluun aina suuren summan rahaa (niin ruokiin kuin lahjoihinkin), joten vuoden alussa aloitan aina säästökuurin. 

Kokosin tähän kuusi helposti toteutettavaa vinkkiä, joilla olen saanut parsittua talouteni taas kasaan. Säästöt kertyvät pienistä puroista, eli vaikka yksittäinen valinta saattaa tuntua merkityksettömältä, ei se sitä loppujen lopuksi ole. Näillä vinkeillä voi säästää suuria summia. - Syömme ruokaa pakastimesta ja kaapeista. Niihin kertyy yllättävästi sellaista, mikä helposti jä käyttämättä. 

- Teemme ruuan suurimmaksi osaksi itse. 

- Syömme myös jämät. Viikonloppuna tein perunamuusin lopusta perunarieskaa ja pakastan pienetkin annokset. 

- Teen budjetin jokaiselle kuukaudelle. Myös ruokaan menevä raha on päätetty, ja sitä summaa ei ylitetä. 

- Suunnittelen ruokalistan viikoksi eteenpäin, ja ostan kaiken mahdollisen kerralla. Haen viikon aikana enintään maitoa lähikaupasta. (Näin vältyn heräteostoksilta.) Näitä ruokalistoja (+ohjeita) löydät seuraavista linkeistä: 

Mitä vielä? Lisää vinkkisi tähän! 

Lue lisää: 


2 kommenttia:

  1. Meillä ei toimi tuo ruokalista ollenkaan. Ruokahävikkiä hyödynnetään paljon. Käytän esimerkiksi munankuoret, juuresten kuoret, kaffeporot, sitrushedelmien kuoret, sipulinkuoret uudelleen.
    Tällä tavoin on säästäynyt iso määrä rahaa monessa muussakin asiassa kuin ruoassa.
    Erittäin hyvät vinkit olet kirjoittanut ylös.

    VastaaPoista
  2. Miten tai oikeastaan mihin käytät nuo munan- ja juurestenkuoret? Kahvinporot? Jos et siis tarkoita kompostointia. (Meillä on muuten komposti, mutta olen huomannut, etten ole lainkaan kompostoija luonteeltani.)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!