lauantai 20. tammikuuta 2018

Suloiset minipavlovat




Pavlova on helppo tehdä ja kaunis katsella. Isosta pavlovasta on vaikea leikata siistejä paloja, mutta minipavlovat sujahtavat yhdellä haukkaisulla suuhun. 

Minusta pavlova on aina ollut sellainen kesäinen leivos (ehkä tuoreiden marjojen takia), mutta sopii se talveenkin. Pääsiäisenä koristeluun sopisivat pienet suklaamunat ja keltainen sitruunarahka. 

Täytteeksihän sopii mikä tahansa, mistä pidät. Helpointa on laittaa valmista rahkaa ja marjoja tai hedelmiä. Tai jokainen voi täyttää oman pavlovansa suosikeillaan. Näissä on vaniljarahkaa ja passionhedelmää. 


Minipavlovat

Vatkaa 4 valkuaista kovaksi vaahdoksi. 

(Kun vaahto on valmista, se ei tule ulos kulhosta, vaikka käännät kulhon ympäri.) 

Lisää 2½ dl sokeria, vatkaa. Lisää muutama tippa sitruunamehua. 

Pursota marengista pieniä kuppeja pellille.

Paista 125 asteessa noin 1½ tuntia. 

Kun marenkikupit ovat jäähtyneet, täytä ne ja tarjoile heti. 




2 kommenttia:

  1. Ovatpa nämä Pavlovat kauniita! Ihania esim. coctail-kutsuille tai juurikin pääsiäispöytään. En ole ikinä tehnyt Pavlovia, mutta reseptisi vaikuttaa niin simppeliltä, että pitänee kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla - helppo ja hyv ohje!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!