keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Suomi.fi-verkkopalvelu - löydä kaikki julkiset palvelut yhdestä paikastaMistä löytyy terveyskeskuksen päivystyksen numero? Miten haen kotihoidon tukea? Mistä saan rahaa, jos haluan opiskella? Olisiko kiva, jos olisi sellainen verkkopalvelu, mistä löytyisi kaikki mahdollinen tieto julkisiin palveluihin liittyen, eikä niitä tarvitsisi etsiä eri sivuilta? No sellainen on, nimittäin Suomi.fi. 

Suomi.fi-verkkopalvelu on jatkuvasti kehittyvä (eli sinne tulee koko ajan lisää tietoa) julkisen hallinnon palvelu. Etsitpä tietoa yksityisenä kansalaisena, yrityksenä tai viranomaisena, niin löydät tiedon yhdestä paikasta. Helppoa, vai mitä? 

Minä olen esimerkiksi lähiaikoina etsinyt tietoa liittyen kouluasioihin, päivähoitoasioihin, hammaslääkäriin ja verotukseen. Olen käyttänyt aikaa googlaamiseen ja sen miettimiseen, miksi asiat eivät ole selvästi jossakin esillä.

Jos verkkopalvelussa ei vielä ole juuri sinun paikkakuntasi palveluita, ne tulevat sinne kyllä. Suomi.fi kasvaa ja kehittyy koko ajan. Seuraavaksi sinne on tulossa viesti-palvelu, jonka avulla viranomaisille voi lähettää (ja vastaanottaa) viestejä. 

Ihanaa, sanon minä! Tällainen verkkopalvelu helpottaa ja nopeuttaa tiedon löytämistä ja asiointia. Miksei tätä ole keksitty aiemmin? 

Meidän perheemme voi käyttää Suomi.fi -verkkopalvelua esimerkiksi päivähoidon, esikoulun ja koulun asioihin sekä terveyspalveluiden löytämiseen. Lisäksi verotoimiston ja Kelan asioinnin voi hoitaa tätä kautta. Ja kaikki nämä yhdellä kirjautumisella. 

No, testaamaan verkkopalvelua sitten. Mietin, mitä kaikkia palveluita olen parin viime viikon aikana etsinyt netistä. Löydänkö saman tiedon Suomi.fi-verkkopalvelusta? 

Kirjaston aukioloaika   -     kyllä
Reseptien uusiminen  - kyllä 
Bussikortin lataus - kyllä
Hammaslääkäripäivystyksen yhteystiedot - kyllä
Eläinlääkärin yhteystiedot - kyllä
Päivähoitoaikojen ilmoittaminen - kyllä
Verokortti - kyllä

Kaikki ne palvelut, joita olet etsinyt, olisivat löytyneet Suomi.fi- verkkopalvelustakin! Minusta ainakin tuli tämän sivuston käyttäjä, ja voin suositella sinullekin! Tietoa löytyi kaikesta muustakin mahdollisesta, käy vaikka katsomassa! 

Yhteistyössä Suomi.fi ja Perheblogit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!