lauantai 9. joulukuuta 2017

Paras paikka asua - missähän se olisi

Olen kotoisin pieneltä kylältä, josta olen muuttanut lähimpään kaupunkiin, joka on sekin pieni. Nämä kuvat ovat näiden kahden paikan väliltä. 

Joskus mietin, pitäisikö muuttaa jonnekin muualle, ihan vain siksi, etten ole muualla asunut. Mikähän olisi paras paikka asua? 

Toisaalta, täällä on helppo asua. Kun kaupunki on pieni, lapsia ei tarvitse juurikaan kuljetella, vaan he pääsevät itse sinne, minne nyt haluavat mennä. Pieni kaupunki tuntuukin aika turvalliselta. 

Lapsilla on myös lyhyt matka mummun ja ukin luokse. Heidän luokseen ajaa reilussa tunnissa. Isommat voi laittaa linja-autoon ja perään tekstiviestin mummulle, että menee bussia vastaan. 

Pienessä kaupungissa asuminen on ihan järkevän hintaista. Talot eivät ole älyttömän kalliita. Rakastan sitä, että talon ympärillä on omaa tilaa. Toisaalta inhoan lumitöitä. 

Niin, kaikessa on puolensa. 

Välillä kuitenkin kaipaan jotain muuta. Sellaista vilinää. Täällä kaupungilla saa käydä ihan yksin. 

Kaipaan myös kauneutta. Kauniita rakennuksia, kauniita maisemia. Erityisesti kaipaan lämpöä. Sitä ei täällä ole. Täällä on pitkä, kylmä talvi. 

Täältä on hankalaa lähteä minnekään. Matkustaapa minne tahansa, aina on pitkä matka. Risteilylle ei voi noin vain lähteä. Junamatka Helsinkiin kestää melkein seitsemän tuntia. 

Olisi ihanaa asua jossain sopivan kokoisessa kaupungissa, ei liian pienessä. Sellaisessa, jossa olisi kauniita rakennuksia ja sopivasti tekemistä. Sellaisessa paikassa, jossa olisi upeita maisemia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!