lauantai 4. marraskuuta 2017

Näin helpotan elämääni

Kirjoitinkin rutiineistani jonkin aikaa sitten, mutta huomasin, että onhan minulla muitakin rutiineita. 

Olen kehitellyt muutamia viikonpäiviin liittyviä rutiineja. 

Aloitan viikon tympeimmällä työllä. Maanantaisin maksan laskut, ilmoitan esikoululaisen seuraavan viikon hoitoajan ja teen kaikki tylsät paperihommat. 

Sunnuntaisin silitän vaatteita. Viikon ajan kerään kaikki silitettävät pyykkinarulta, ja laitan ne kaappiin odottamaan. En erityisemmin pidä silittämisestä, mutta pidän sileistä vaatteista. Ei tulisi mieleenkään laittaa ryttyisiä vaatteita vaatekaappiin. Viikossa silitettävää ei ehdi kertyä liikaa. 

Kaupassa käyn kerran viikossa ostamassa viikon ruuat. Ostospäiväni on usein torstai (minulla on silloin tunnin lyhyempi päivä kuin muulloin), tai jos minua silloin väsyttää, käyn vasta lauantaina. 

Suunnittelen viikon ruuat etukäteen ja kirjoitan ostoslistan, jonka mukaan saan kaiken kerralla.  

Kerran viikossa vien aamulla työmatkallani roskat kierrätyspisteeseen. (Vuosi sitten kirjoitin kierätyssysteemistäni, ja esittelin kauniin biojäteastiani. Löydät postauksen seuraavasta linkistä: Kaunis biojäteastia ja asiaa kierrätyksestä.

Myös liikkumiseen tarvitsisin jonkin rutiinin. Lenkille ei tule lähdettyä automaattisesti, vaikka hyvä olisi. 

Kodin ei kuitenkaan tarvitse olla täydellinen. Rutiinien on tarkoitus helpottaa elämää, jotta niille kivoille hetkille olisi aikaa samoin kuin rentoutumisellekin. 

Kengät saavat olla eteisessä sekaisin. Paperinkeräysastia saa olla täysi (se ei haise), sohvatyynyt levällään ja lastenhuoneeseen jää joskus leikki yön ajaksi. 

Helpotin muuten elämääni vaihtamalla huonekaluja sellaisiin, joiden alta voi imuroida. Enää ei tarvitse siirrellä raskaita, puisia lipastoja ja arkkuja. Pieni juttu, mutta yksi ärsyttävä homma taas vähemmän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!