torstai 5. lokakuuta 2017

Rutiinit helpottavat elämää

Kirjoitin jo aiemmin siitä, kuinka elämä on helpompaa, kun tavarat löytyvät sieltä, mistä niiden pitääkin löytyä. 

Tässä postauksessa kerron tarkemmin rutiineista, joita olen kehitellyt helpottamaan elämäämme. 
Arkiaamut toistuvat samanlaisina. Herään aina ajoissa, jotta ehdin juoda pari kuppia teetä ja lukea hetken. Kun aamu ei ole kiireinen, koko päivä sujuu mukavammin. 

Vaatteet on helppo pukea, koska valitsen ne illalla valmiiksi. Minulla ei ole kovinkaan suuri vaatevalikoima, joten sieltä on helppo valita jokaiselle päivälle asukokonaisuus. 

Töiden jälkeen laitan avaimet ja käsilukun paikalleen, jotta niitä ei tarvitse seuraavana aamuna etsiä. Töiden jälkeen luen puolen tunnin ajan ja juon pannullisen teetä. Tämä rentouttaa ja poistaa työpäivän kiireet ja työajatukset tehokkaasti. 


Ruuan laittoa olen helpottanut niin, että suunnittelen viikoksi ruokalistan ja ostan ruuat kerran viikossa. Inhoan ruokakaupassa käyntiä, joten koitan käydä ostoksilla mahdollisimman harvoin. 

Suunnittelen ruuat niin, että pitkän työpäivän jälkeen teen joko jotain helppoa ja nopeaa, ellei edelliseltä päivältä ole jäänyt mitään yli. Lyhyempinä työpäivinä teen jotain isotöisempää ruokaa.  
Pesen joka päivä koneellisen pyykkiä. Yhden pyykkitelineellisen jaksaa laskostaa aina, ja lapsetkin osaavat viedä puhtaat pyykit kaappeihinsa. Kaapeissa on selkeä järjestys, ja koska vaatteita ei ole liikaa, pyykit on helppo laittaa kaappiin. 

Mielestäni on helpompaa pestä joka päivä yksi koneellinen, kuin kerralla enemmän. Meillä ei ole kuivausrumpua, joten kuivumaan ei sopisikaan kerralla enempää. 

Kerran viikossa, yleensä sunnuntaisin, silitän pyykkiä. Tästä kotityöstä en oikein pidä, mutta pidän sileistä vaatteista. Inhoan ryttyisiä vaatteita vaatekaapissa. 

Maanantaisin maksan laskut ja katson tilin. 

Joka kuukausi teen suunnitelman rahankäytöstä. Tästä aiheesta tulee pian oma postauksesensa. Teen myös jokaiselle viikolle suunnitelman, johon merkitsen kauppapäivän ja muut menot. 

Toinen aihe, joka ei sopinut tähn postaukseen on siivoaminen. Siivousrutiineista on myös tulossa piakkoin oma postauksensa. 

Tässä olikin aika monta meidän perheen rutiinia. Millaisia rutiineja teillä on?

4 kommenttia:

 1. Mun lemppariaiheita. Ootan jo seuraavaa postausta. Meillä on vain mun luomat rutiinit. Jos vaikka sairastun, niin heikosti muu perhe noudattaa. Mies onneks koittaa tehdä jotain. Mielellään ottaisi palvelun vastaan.Terv. K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tarkoitus olisi heti huomenna saada postaus valmiiksi!

   Poista
 2. rutiinit ja suunnitelmallisuus pelastavat paljon - ja helpottavat elämää älyttömästi.
  Silti on kummallista, että niihin suhtautuu toisinaan kuin vankilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt juuri luin jostain lehdestä, että rutiinit ovat hyväksi - ne vapauttavat energiaa muihin asioihin, ja vähentävät stressiä. Nautitaan rutiineista!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!