perjantai 1. syyskuuta 2017

Leipomuksia - mustikkaa ja suklaata




Mustikkapiirakka 

Tällä ohjeella voi tehdä mitä tahansa piirakkaa - mustikoiden tilalla voi käyttää muita marjoja, hedelmiä (esim. omenaa) tai vaikka rahkaa. Ohjeessa käytetään mittana lasia, minun lasi on pieni Iittalan Kartio-lasi. 

Voitele paistoa kestävä uunivuoka ja jauhota korppujauholla. 


Sekoita 4 lasillista vehnäjauhoja + 2 lasillista sokeria + 2 tl leivinjauhetta + 2 rlk vaniljasokeria + 250 g sulatettua margariinia. 

Jaa taikina puoliksi. Toiseen puoleen lisää 1 lasillinen piimää + 1 kananmuna. Levitä tämä puolisko vuokaan. 

Kaada pohjan päälle täyte, esimerkiksi mustikoita + 200g rahkaa / maustamatonta jugurttia / kermaviiliä + hiukan sokeria. 

Ripottele päälle toinen puoli taikinasta. 


Paista 200 asteessa noin puoli tuntia (kiertoilmauunissa vähemmän).



Kaurahiutale-suklaapalat


Sulata 175 g voita pienessä kattilassa. Lisää 150 g tummaa suklaata ja anna sulaa voin sekaan. Lisää 3 dl sokeriia + ripaus suolaa + 2 tl vaniljasokeria + 2 munaa + 2 dl vehnäjauhoja. 

Voit sekoittaa taikinan vaikka haarukalla, ei tarvitse vatkata. 


Kaada taikina uunivuokaan, jossa on leivonpaperi. Paista 175 asteessa (kiertoilmauunissa, tavallisessa 200 asteessa) noin 8 minuuttia. 


Paistamisen aikana sulata samassa kattilassa 150 g voita. Lisää 2 dl fariinisokeria + ripaus suolaa + 5 dl kaurahiutaleita. 

(Älä käytä pikakaurahiutaleita, tavallisten kaurahiutaleiden koostumus on kivempi!) 

Kaada seos pohjan päälle ja laita uuniin paistumaan vielä 8 minuutiksi. 


Anna valmiin paistoksen jäähtyä, mielellään jääkaapissa, niin se on parhaimmillaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!