maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kroatia / Osa 6 / Vodice (eläimet)

Vodice sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Splitistä (jossa on lentokenttä). Lähikaupunki on Sibenik, noin 11 kilometrin päässä.

Vodice kuuluu Dalmatian alueeseen (josta dalmatiankoira on kotoisin). Adrianmeren rannalla sijaitseva kaupunki on mukavan rauhallinen, vaikka toki turisteja kesäaikaan kaupungista löytyy.

Kaupungin viihtyisyyteen on kiinnitetty huomiota, kukkaistutuksia löytyy keskustan alueelta paljon, ja myös talojen pihat ovat hyvin hoidettuja. Vodicesta löytyy paljon vuokrattavia huoneistoja, joten majoitusta voi etsiä vaikka vasta paikan päällä. 

Keskusta ja sen vanha kaupunki ovat aika pienet, niihin tutustuu samalla kun käy ostoksilla ja ravintoloissa syömässä. Ruokakauppojen hintataso on melkein sama kuin Suomessa (hieman alempi), mutta ravintoloissa syö aika edullisesti (meitä oli viisi henkeä, joista 2 aikuista, ja ravintolalaskumme oli noin 40 euroa). 

Alla olevat kuvat satamasta, jossa etsimme joka päivä merisiilejä ja -tähtiä, merimakkaroita, rapuja ja merietanoita sekä kaikenlaisia kaloja. Näitä oli helppo tarkkailla, koska vesi on niin kirkasta, että pohja näkyy selvästi! Minulla on vielä valtava määrä matkakuvia käymättä läpi, ja ehdittiinpä tehdä pieni Tukholman-reissukin, ja monta muutakin juttua on kuvattuna. Niin että postaus kerrallaan tänne blogiin on tulossa kaikenlaista! 

 
Lisää Kroatiaa seuraavista linkeistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!