sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Tekemistä automatkalle


Pitkä automatka edessä, takapenkillä kolme lasta ja ilmassa kysymys "koska ollaan perillä". Melkein kuusi sataa kilometriä ajettavana. Osan ajasta lapset voivat pelata tai katsoa videoita, mutta ihan periaatteesta eivät koko aikaa. 

Automatkalle (ja sen jälkeen vielä kolmeksi tunniksi lentokoneeseen ja toki paluumatkallekin) kivaa tekemistä löytyy Oppi & ilon pyyhittävistä tehtäväkirjoista (joista kirjoitin muuten jo pari vuotta sitten, matkatekemistä-postaus löytyy keltaisesta linkistä). 

Minun suosikkini on Automatkojen pelastus - puuhakortit, sillä se on tarkoitettu koko perheelle. Pakassa on 40 korttia, joissa jokaisessa on arvoituksia, pelejä, leikkejä ja tehtäviä. Pelkästään näiden korttien avulla tekemistä riittää pitkäksi aikaa! 


Välillä lapset voivat tehdä tehtäväkirjoja. Niissä on mukana pyyhittävät tussit (ja lisää värejä löytyy verkkokaupasta), joten tehtäväkirjoja voi täyttää uudestaan ja uudestaan ja kirjoja voi vaihtaa lasten kesken. 

Pyyhittävä Suomi-puuhat - kirja on kiva tällaiselle matkalle, jossa ajetaan puolen Suomen halki. Kiva, että 100-vuotias Suomi on huomioitu näinkin! Suomi-puuhat-kirjassa Suomea tehdään tutuksi eläinten ja kaupunkien avulla, lisäksi siinä on Suomen kulttuuriin ja historiaan liittyviä tehtäviä. 

Lomamatkalle toinen sopiva kirja on Pyyhittävät lomapuuhat. Se on tarkoitettu alle kouluikäisille, ja siinä on hienomotoriikkaan liittyviä tehtäviä ja aivan ihana kuvitus! Saimme kokeiltavaksi myös Maailman ympäri - siirtokuvapuuhakirjan. Siinä on yli 100 siirtokuvaa erilaisista eläimistä ympäri maailman sekä muutama tehtävä. Siirtokuvien siirtäminen onkin hauskaa! Koko perhe voi osallistua aprikointiin, mikä eläin kuuluu mihinkin maahan. 

Näiden opettavaisten ja iloisten tehtävien avulla ainakin osa pitkästä automatkasta saadaan matkustettua ilman marinaa! 
Yhteistyössä Oppi & ilo 

Oppi & ilon tuotteita löydät marketeista, mutta koko valikoima löytyy heidän nettikaupastaan. Kannattaa kurkata, sillä siellä on myös vaihtuvia tarjouksia. 

Edit. Kyllä tehtäväkirjoille löytyi käyttöä illalla hotellihuoneessa ja altaallakin! 1 kommentti:

  1. Lisään vielä, että lasten ehdoton suosikki on siirtokuvakirja! Siinä riittää puuhaa pitkäksi aikaa, ja se on vähän erilaineniin tehtäväkirja.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!