keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Rahkatäytteinen kahvikakku

rahkakakku tänään kotona


Ohje kirjasta Juustokakkuja rakkaudella


Rahkatäytteinen kahvikakku


Voitele rengasvuoka (halk. 22cm) ja jauhota kaakaojeuheella. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. 


Taikina: 

Sulata 80 g tummaa suklaata. Anna jäähtyä. 

Vaahdota 130 g voita + 1,9 dl muscovadosokeria. Lisää 2 kananmunaa. Sekoita tähän 3/4 dl maitoa + vaniljatangosa kaavitut siemenet + sulatettu suklaa. 

Sekoita 2,8 dl vehnäjauhoja + 3 rlk kaakaojauhetta + reilu tl leivinjauhetta + ripaus suolaa + ½ tl kanelia ja sekoita tämä taikinaan. 

Sekoita taikina tasaiseksi. 


Täyte: 

Vatkaa 250g rahkaa + 0,7 dl sokeria + 2 tl maissitärkkelystä + 1 tl raastettua appelsiinin kuorta. Sekoita joukkoon 1 kananmuna + 1 keltuainen. Älä vatkaa liikaa. 


Nosta puolet taikinasta vuokaan. Tee taikinan keskelle pieni syvennys täytettä varten. Levitä täytettä taikinan keskelle ja laita loppu taikina täytteen päälle niin, ettei täyte osu missään kohdassa vuokaan. 


Paista kakkua 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä (jääkaapissa) noin 6 tuntia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!