perjantai 26. toukokuuta 2017

Toukokuun kirjoja

Maeve Binchy: Tulikärpästen kesä 

Kirjan nimi on valtavan huono, se ei liity kirjaan mitenkään, mutta kirja itsessään on mukavaa luettavaa (=peruskirja). Liki tuhatsivuisessa romaanissa on paljon henkilöitä, mutta he ovat kaikki tarinan kannalta oleellisia. Irlantilaisen pikkukylän elämää 60-luvulla on kuvattu kiinnostavasti. 

Tulikärpästen kesä on sopivaa luettavaa väsyneisiin iltoihin, siihen kun ei jaksa isommin ajatella. Minä pidän tällaisista kirjoista, joissa ei tapahdu paljon mitään, koska luen rentoutuakseni. 

Kirjassa rakennetaan hotellia, rakastutaan ja kieroillaan, mutta kaikki tapahtuu mukavan verkkaisesti. Muutama järkyttävä tapahtuma kuitenkin rikkoo pikkukaupungin idyllin. 


Yehuda Koren & Eilat Negev: Auschwitzin seitsemän kääpiötä - Ovitzin perheen selviytymistarina

Olen lukenut monta keskitysleirikirjaa, ja tämä ei siinä kategoriassa nouse kovin korkealle. Eli parempiakin olen lukenut. Seitsemän kääpiösisarusta (+ muutama muu perheenjäsen) toimivat näyttelijöinä ja muusikoina, kunnes joutuvat Auschwitziin Mengelen tutkittaviksi. Välillä kirja oli tylsä, mutta vapautumisen jälkeinen elämä oli mielestäni kiinnostavaa, suurin osa keskitysleirikirjoista kun loppuu vapautumiseen, eikä kerro millaista elämä sen jälkeen oli. Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Tällaiseen kirjakauppaan minä haluaisin päätä: kirjakauppias Jean Perdu osaa löytää jokaiselle asiakkaalle juuri tämän mielialaan liittyvän kirjan. Vaikka rakastankin kirjakauppakirjoja sekä kirjoja, jtka sijoittuvat Pariisiin, tämä ei ollut oikein mieleeni. Vaikka kirjassa etsitään rakkautta, sitä ei kirjassa ole tarpeeksi. Halusin lukea romanttisen höpökirjan, mutta tämä olikin syvällisempi. 

Bazar - kustannus R.J. Palacio: Ihme

Ihme on poika, joka on rumempi kuin osaisit kuvitella. Koskettava, hauska ja todentuntuinen tarina (juuri näin kamalia ihmiset ovat toisilleen) on hyvä alusta loppuun. Tämän kirjan soisi olevan pakollisten luettavien listalla kouluissa.

Aiemmin kotikoulua käynyt August menee tavalliseen kouluun viidennelle luokalle. Erikoisen ulkomuotonsa alla hän on tavallinen, joskin huumorintajuinen poika. Kirjan teemoina on ennakkoluulot, ystävyys ja rohkeus. 

*  

Kati Saurula: Koiruohon kaupunki

Tässä kirjassa oli tosi hyvä alku! Ajankuvaus Ukrainasta 60-luvun lopulta 80-luvulle oli todella mielenkiintoista luettavaa. Harmi vain, että kertomus hyppäsi 2000-luvulle, eikä enää ollut ollenkaan niin kiinnostavaa. No, luin kirjan loppuun, ja ihan se oli sellainen ok, mutta olisi vain pysytty siellä Tsernobylin voimalan rakennusajassa pidempään. 

(Ps, muita Tsernobyl-aiheisia kirjoja? Vinkkejä?) (Ja ei, en osaa tehdä sitä väkästä ässän päälle.)Eve Hietamies: Hammaskeiju 

Hammaskeiju on jatkoa aiemmin ilmestyneille Yösyöttä ja Tarhapäivä kirjoille. kannattaa ensin lukea aiemmat osat, jos pitää niistä, pitää tästäkin. 

Hammaskeijussa Pasasen poika on jo koululainen, ja kirjassa seurataan miten yh-isä pärjää sellaisen kanssa. Vaihtelevasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!