torstai 27. huhtikuuta 2017

Huhtikuun kirjoja

Hugh Howie: Siilo

Jälleen yksi dystopia-romaani, tällä kertaa aikuistenosastolta. Tulevaisuudessa ihmiset asuvat maan sisään rakennetussa siilossa, jossa on hyvin tarkat säännöt elämiselle. Näitä sääntöjä kirjassa tietysti kyseenalaistetaan. Lue, jos maailmanloppukirjat miellyttävät.

***

Ilana Aalto: Paikka kaikelle


***

Qais Akbar Omar: Yhdeksän tornin linnake

Afganistanilainen mattokauppias kertoo tarinansa sodan keskeltä. Tavallisen arjen kuvaus on mielenkiintoista, vaikkakin sukupuolten epätasa-arvo pistää länsimaiseen silmääni, samoin kuin lasten kohtelu. Vaikka tarina itsessään menee eteenpäin, en oikein innostunut kirjasta. 

***

Cathy Kelly: Sisarten kesken

Kellyn kirjat ovat minulle sellaista perusluettavaa. Kun olen väsynyt, luen mielelläni rakkaustarinoita ja perhekuvauksia. Ensin on kaikenlaisia vastoinkäymisiä, mutta tavalla tai toisella ne ratkeavat. 

***


Yksi kirjavinkki lapsillekin: 

Mysteerien museo on osa Matikkaseikkailu-sarjaa. Kirjassa on tehtäviä, ja vastauksen mukaan pitää kääntää oikealle sivulle. Siellä selviää, laskiko tehtävän oikein. Matikkapähkinöiden lisäksi kirjassa ratkotaan museoryöstöä. Osa tehtävistä on aika vaikeita, joten aikuisen apua saatetaan tarvita. 

Kustantaja Kirjapaja

*

Tilar J. Mazzeo: Irenan lapset

Irena salakuljettaa lapsia ulos Varsovan ghetosta. Ajatella, että vieläkin juutalaisvainoista kirjoitetaan kirjoja. Suurin osa kirjoista kertoo aiheesta juutalaisesta näkökulmasta, mutta nyt tarinaa kerrotaan muurin toiselta puolelta. Vielä haluaisin löytää kirjan, jossa kerrottaisiin mitä Euroopassa tapahtui sodan jälkeen, sillä vainothan eivät siihen loppuneet. Tämä kirja oli siis huhtikuun kirjoista paras, lue! 

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkeistä. Ainakin viimeinen ja Cathy Kelly menee lukuun. Ehkäpä myös Siilo. Hauskasti kuvailtu tuo perusluettava! Juuri sellaista Cathy Kelly tyyppiset kirjat on minullekin :D.
  Kiitos taas kivasta blogista. En ole ehtinyt vähään aikaan kommentoida, mutta sun aiheet ja ajatukset liippaa monesti läheltä omiani. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ja kiva kun löytyi luettavaa! Viimeistä suosittelen erityisesti! Oikein hauskaa vappua!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!