maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pakkausvinkit lomamatkalle

Rakastan suunnittelua. Pidän pakkaamisesta. (Ja näin ollen myös muuttamisesta, mutta ei siitä tällä kerralla.) Tässä muutama vinkki matkalle. Jos sinulla on muita hyviä ideoita, kerrothan! 

Täältä löydät lisää Kreetan matkan kuvia
Näissä kaikissa kuvissa minulla on huivista kiedottu mekko tai hame. Bikinit voi pitää päällä, koska huivi kuivuu nopeasti. 
* Mieti, mitä tarvitset. Älä pakkaa turhia vaatteita ja tavaroita. On hullua kuljettaa tavaroita turhaan ympäri maailmaa. 

* Pakkaa tiiviisti. Mieti, voiko vaatteen rullata tai miten se veisi mahdollisimman vähän tilaa. Laita sukat kenkien sisälle. 

* Älä missään nimessä taittele vaatteita sisäkkäin. Olen nähnyt netissä videon, jossa kaikki vaatteet pakataan yhdeksi paketiksi. Sellaisen paketin sisältä on älytön homma ottaa sukat. 

* Suuri huivi on monikäyttöinen. Se toimii lentokoneessa vilttinä ja rantalomalla siitä saa kiedottua mekon tai hameen. 

* Ota lentokentälle omat eväät. Ylipäätään ota eväät mukaan, lähdetpä minne tahansa, ainakin jos sinulla on lapsia. 

* Jos olet reissussa perheen kanssa, pakkaa yhteen laukkuun uimapuvut ja yksi vaatekerta jokaiselle, ja ota se matkustamoon. Tämä siltä varalta, että iso matkalaukku häviää. 

(Viime kesän matkalla meillä oli yksi iso matkalaukku ja yksi matkustamoon sopiva laukku. Meitä oli viisi. Mukana oli kaikki tarvittava. Voin kertoa, että liikkuminen on paljon helpompaa, kuin sillä kolmihenkisellä perheellä, jolla oli kuusi matkalaukkua.)

* Ota kuva passistasi ennen matkalle lähtöä ja tallenna se jonnekin (muualle kuin puhelimeesi. Vaikka sähköpostiin.) 

* Ota lääkkeiden reseptit mukaan. Voit tulostaa ne omakanta.fi-palvelusta. 

* Jotkut ottavat mukaan vanhoja vaatteita, ja heittävät ne roskiin päivän päättyessä. Näin likaisia vaatteita ei tarvitse tuoda takaisin kotiin. Tässä on toki se kierrätyspuoli.. Mutta myönnän tekeväni välillä näin itsekin. Onneksi viime kesän lomamatkalla hotellissa kierrätys oli järjestetty hyvin. 


14 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään suunnittelusta. Tykkään myös tehdä listoja, joihin suunnittelen etukäteen mitä tartten matkalle mukaan, vaikkakin matkustan tosi vähän.

  Kävin viime syksynä Englannissa 5 päivän reissulla, mukana oli omat eväät ja matkatavaroina Marimekon käsilaukku ja Kånkenin reppu. Varsinaisia vaatteita oli vain repun pohjalla jokunen, muuten reppu oli täynnä tuliaiseksi vietävää ruisleipää.

  Olen ihan varma että pystyisin matkustamaan samalla tyylillä kuin sinä myös isomman porukan kanssa, eli siis vähillä tavaroilla. Toukokuussa lähdetään miehen kanssa Barcelonaan, ajatus on selvitä käsimatkatavaroilla, saa nähdä kuinka käy!

  Olen samaa mieltä siitä vaatepaketti-videosta, minäkin mietin heti miten älytön homma sieltä olisi kaivaa joku yksi juttu mitä tarvii!

  Minä tykkään myös muuttamisesta! Joskin olen viimeksi muuttanut vuonna 1997... Mutta ajatus muutosta kiehtoo aina ja toivon joskus vielä pääseväni muuttamaan. Toisaalta tähän kotiin sitoo nyt hyvin vahvasti pihakuusen alta löytyvä tuore hautakumpu... :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että kiitos tuosta vinkistä että ottaa passista kuvat sähköpostiin!! Toivottavasti muistan tämän vielä toukokuussa!

   Poista
  2. Ehdottomasti täytyy suunnitella Mitä matkalla oi tehdä ja nähdä. Pakattavat tavarat listaan vihkoon. (Suunnittelu on niin kivaa!)

   Muuttaminen on niin kivaa, pakkaaminen on ihan parasta! Välillä haaveilen muuttamisesta ihan sen muuttamisen takia :D Vähän pöhköä, tiedän..

   Mutta näin juuri käy, kotiin juurtuu ja joitakin asioita ei voi ottaa mukaan. Joskus aiemmin, vuokrakodeissa ja sellaisissa, jotka on tiedetty väliaikaisiksi, en ole halunnut lemmikkejä haudata pihalle, ettei niitä tarvitse jättää. (Yksi päätyi sitten lapsuudenkotini pihalle, kaikilla ei vain tällaista "varapaikkaa" ole.)

   Poista
 2. Ihania vinkkejä, tuli ihan matkakuume (tai taisi jo olla valmiiksi). Meillä myös matkustetaan yhden matkalaukun taktiikalla. Meitä on neljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on aika kiva tauti, vai mitä! Minä olen varannut ensi kesäksi kaksi matkaa (niistä lisää myöhemmin!). Joko teillä on matka mietittynä?

   Poista
  2. No tässä on sellainen ristiriita, että säästetään vuosien päässä siintävää pitkää matkaa varten (Australia), mutta toisaalta olisi kiva matkustella nykyhetkessäkin. Ehkäpä kesällä Tallinnaan ja ensi talvena voisi olla joku etelänmatka. Riippuu vähän siitä, kuinka hyvin jaksan pihistellä muissa asioissa :D

   Poista
  3. Jokin pikkumatka ehkä. Täältä kun lähtee Tallinnaan, niin sekin on ihan älytön matka. Ensin 7 tuntia Helsinkiin ja siitä sitten eteenpäin..

   Poista
 3. Totta,meiltäpäin on Hesaan vain parin tunnin matka ja Tukholmaan pääsee puolessa vuorokaudessa. Ja voisihan sitä tehdä ihan jonkun kotimaanreissunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustamisen vaikeus on yksi syy, miksi haluaisin muuttaa täältä jonnekin. Olisi kivaa piipahtaa Tallinnassa!

   Poista
  2. Ja kotimaan reissutkin ovat kivoja, liian vähän tulee tehtyä. Haluaisin käydä saaristossa ja Lapissa.

   Poista
  3. Lapista mekin haaveillaan ja saaristossa asutaan :)

   Poista
  4. Oi, mulla on niin ihana mielikuva saaristosta, että haluaisin nähdä sen! Onko siellä ihania kallioita ja synkkä meri vaahtopäineen? (Joku on lukenut Myrkyluodon Maijansa.. :) )

   Poista
  5. Juu, onhan täällä niitäkin kun tarpeeksi pitkälle menee :)
   Ihana täällä on asuakin. Tervetuloa matkailemaan!

   Poista
  6. Kiitos! Onko suosituksia, mikä paikka olisi ihana?

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!