lauantai 4. helmikuuta 2017

Ruokasuunnittelua (+ kuukauden ruokalista)

Itse yritän tehdä ostokset niin, että käyn kerran viikossa kaupassa ostamassa viikon ruuat kerralla. Tarvittaessa haen lähikaupasta maitoa ja muuta pientä. Useimmiten asioin samassa, isossa marketissa (koska saan sieltä kaiken haluamani), mutta välillä käyn jossain muussa kaupassa ihan vaihtelun vuoksi. (Ja aina silloin jää jotain ostamatta, koska en löydä mieleistäni.)

Koitin etsiä uusinta tietoa, paljonko suomalaisilla keskimäärin menee ruokaan rahaa kuukauden aikana. Löysin vuodelta 2013 Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuksen siitä, mitä kohtuullinen elämä maksaa. Sen mukaan kahden teinin perheessä ruokaan menisi 1050 euroa. 

Meillä on kolme lasta, mutta kaikki alle yläkouluiän. Tuon summan alle pääsemme vielä. 

Paljonko teillä menee rahaa ruokaan? Meillä menee noin 700-800 euroa kuukaudessa, tosin tässä summassa on myös shampoot ja kukat ja kaikki, mikä ruokakaupasta haetaan kotiin. Eli siis vähän muutakin ruuan lisäksi. 

Tammikuussa meillä syötiin seuraavia ruokia: 


makkarakastike 
hampurilaiset 
kanakeitto 
paisti
chorizopasta

kanankoivet 
pekonipasta 
lohikeitto 
jauhelihakastike 
täytetyt patongit 
pihvit

karjalanpaisti
makaronilaatikko 
kanakastike
kalapullat 
lihapullakastike

risotto
porokiusaus
tonnikalapasta
kanafileet
pizza2 kommenttia:

 1. Meillä on kolmen hengen perhe, enkä osaa sanoa paljonko laitetaan rahaa ruokaan/ruokakauppaan. Vähemmänkin voisi mennä paremmalla suunnittelulla. Pyrimme käymään kerran viikossa ostamassa isommat ostokset, ja maitoa ja leipää santsaamme sitten lähikaupasta. Mutta perheen arkirytmit vaihtelevat miehen työvuorojen mukaan, joten nyt uudella paikkakunnalla olen asioinut paljon enemmän ihan tuossa lähikaupassa, jonne pääsen kyllä kävellen eli polttoaineessa säästän.

  Kiitos muuten tuosta ruokalistasta, sain sieltä paljon vinkkejä tulevan viikon ruokalistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti on mennyt jostain syystä ihan ohi! Ensinnäkin, kiva että listasta oli hyötyä. Olisi ihanaa asua niin lähellä kauppoja ja toreja, että voisi tehdä ostokset vaikka työmatkalla päivittäin. Nythän käyn kerran viikossa ostamassa kärryllisen ruokaa kerralla.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!