perjantai 20. tammikuuta 2017

Nämä luin tammikuussa

Tämä kirjavuosi alkaa keskenään hyvin erilaisilla kirjoilla. 

Ensimmäisenä luin Peter Gardosin 117 kirjettä. Miklos (keskitysleiriltä selvinnyt nuori mies, jolla on puoli vuotta elinaikaa) haluaa vaimon. Hän kirjoittaa 117 kirjettä ja tutustuu Liliin. 

Kirja on kirjailijan vanhempien rakkaustarina. Tämä teki kirjasta mielenkiintoisen, muuten en siitä olisi pitänytkään. 

***

Victoria Hislop: Elämänlanka

Luulin tarttuneeni hömppärakkauskirjaan, mutta tulinkin lukeneeksi Kreikan historiaa. Hyvä niin. Pitkäveteinen alku muuttui loppua kohti mukavaksi lukukokemukseksi. Kuitenkin, tämän kirjan perusteella, palautin Hislopin Paluun lukemattomana kirjastoon. Ehkä lainaan sen joskus uudestaan, sillä Saari oli erinomaisen hyvä kirja. 

***

Maeve Binchy: Hopeahäät

Tässä hiukan sitä hömppääkin, välillä on mukava lukea sellainen kirja, ettei tarvitse ajatella. Sen kuin rentoutuu. Tarina kulkee usean eri ihmisen silmin, ja olisin kaivannut mieluummin syvyyttä johonkin heistä. 

***

Michelle Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinua

Olen lukenut monta nuortenkirjaa, jotka sijoittuvat tuleaisuuteen. Tämä sijoittuu puoleen väliin, ei paras, mutta aion lukea jatko-osan, jos se joskus ilmestyy. 

Tarinassa on tietokonenörtteilyä, mutta ei liian vaikeaselkoisesti. Ready player one on kuitenkin parempi, jos et ole sitä lukenut. 

***
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!