lauantai 20. elokuuta 2016

Paltaniemi


Vielä vähän kesäjuttuja, vaikka kohta alkaa olla syksy. (Mutta ainakin elokuun ajan ajattelen vain kesää, olkoonkin sää sateinen ja kolea.) Meidän kesälomasta monta päivää kului täällä Paltaniemellä. Eväät ja uimakamppeet mukaan, lapset ja uimalelut autoon ja rannalle. 

Paltaniemi on Kajaanin kaupunginosa, jossa sijaitsee kuvakirkko ja uimaranta. Aikoinaan täällä ovat asuneet Elias Lönnrot sekä Eino Leino. Alue on kaunista: pelloilla on lampaita, hevosia ja lehmiä, tietä reunustavat vanhat, paksut männyt. 

Uimaranta sopii erityisen hyvin perheen pienimmille, sillä ranta on todella matala. Vuosi sitten rantaa uudistettiin, ja nyt uimahaluisetkin pääsevät syvemmälle järveen ilman kamalan pitkää kahlaamista. Rannalla on lisäksi leikkipaikka ja tänä kesänä myös höyrylaiva, jolla pääsee Oulujärvelle. 

Joskus mietin, että täällä olisi kiva asua, mutta mukavuudet veivät voiton: minä haluan kirjaston, kaupan ja lapsille koulun kävelymatkan päähän. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ranta. Lapsille mukava kun ei ole äkkisyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana, oikeasti paljon hienompi kuin näissä kuvissa! On täällä isommille sellainenkin ranta, missä on hyppytornit. Jokaiselle jotakin!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!