maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vuokkiniemi - Kylä Vienan KarjalassaKävin viikonloppumatkalla Venäjän puolella. Edellisestä kerrasta rajan toisella puolella on seitsemäntoista vuotta. Toivottavasti seuraavaan kertaan ei tule näin pitkää väliä. Ajoimme Kostamuksen kautta Uhtualle, kylään joka nykyisin tunnetaan nimellä Kalevala. Matkan varrella on pieni kylä nimeltä Vuokkiniemi. Täällä olen käynyt viimeksi suunnilleen 1994, mutta mikään ei ollut muuttunut.. 

No paljoa en toki edellisestä reissusta muista, olin ala-asteikäinen silloin, ja katselin kaikkea eri silmin. Kolhoosin muistin, viimeksi sen pihalla oli kolme hevosta neuvostoajalta, eivät kuulemma olleet kenenkään omia. 

Toinen asia, jonka muistin, oli kauppa. Siellä se edelleenkin oli (tuo pieni, ruskea talo), mutta nyt emme käyneet sisällä. Viimeksi siellä ei paljoa ostettavaa ollutkaan. (Muistan siellä olleen mustekynään mustepayruunoita, vodkaa ja kaksi limsapulloa, josta ostimme toisen). Minulla on tallessa valokuva, jossa seisomme kaupan pihalla, samalta kauppa näytti tuolloinkin.

Ennen kylää pysähdyimme Tollojoen rannalle, vanhalle hautausmaalle. Viimeiset kuvat ovat sieltä. 

3 kommenttia:

 1. Hyvä kun välillä piipahtaa rajan toisella puolella. Olen minäkin käynyt siellä, tosi lähellä Suomenrajaa, mutta kummasti muuttuu näkö :) ???!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on erinäköistä! Ja kaksikymmentä vuotta sitten vasta ernäköist olikin, kun viimeksi kävin.. Kyllä tämä taas muistuttaa, miten valtavan hienosti meillä on asiat Suomessa.

   Poista
  2. Vaikka kahta täysin erilaista on kyllä täysin turhaa edes vertailla. Molemmissa on omat hyvät puolensa! Täältä löytyi taas sitä kauneutta, mitä en omasta kotikaupungista löydä.. Liekkö liian tuttu jo tämä, ettei osaa katsoa?

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!