maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kreeta / Osa 2 / Oscar suites & village

Kerroinkin jo aiemmin, että kävimme lomamatkalla Kreetalla. Majoituimme hotellissa Oscar suites & village. (Hotellin sivun ovat myös suomeksi, ja siellä on todella hyvä esittely, mikäli kiinnostaa.) Mukava lisä oli se, että hotellissa kierrätetään. Asukkaillekin oli kierrätysastiat, oli mukavampi laittaa vesipullot niihin kuin roskiin. 

Oscar sijaitsee Agia Marinan kylässä noin kymmenen kilometrin päässä Haniasta. Kylä on ihan rannan vieressä, ja näitä pieniä (turisti)kyliä on vieri vieressä usean kilometrin verran. 

Agia Marina on aika rauhallinen. Hotellin ympäristössä oli kauppoja ja kojuja sekä ravintoloita, mutta suurin osa ravintoloista on kävelymatkan (alle kilometri) päässä Plataniaksessa. (Näistä lisää sitten myöhemmin.)

Hotellin vieressä on tie, jonka toisella puolella on meri. Matkaa oli noin 100 metriä. Ainoa miinus oli juuri tämä tie, jolla ajettiin välillä lujaakin. 

Hotellialue itsessään on aivan valtavan kaunis kaikkine istutuksineen. Siellä kasvoi tomaatteja ja paprikoita sekä banaanipuu, paljon erilaisia kukkia ja puita. Alue oli rauhallinen, hotellin piha tulee rakennusten keskelle. 

Hotellin vieressä oli siis kauppoja, leipomo, jäätelökioski, matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita sekä huvipaikkoja lapsille. Parasta hotellissa oli henkilökunta! Minulla ei ole mitään moitittavaa hotellista, voin hyvällä omalla tunnolla suositella tätä. 

Aamuisin heräsimme ajoissa, 7-8 aikaan. Kukko kiekui ja verhon raosta aurinko paistoi jo kirkkaana. Aamupalan jälkeen olimme altaalla, ja saimme olla monena päivänä ihan yksin, muut tulivat altaalle siinä vaiheessa, kun me lähdimme retkille tai kiertelemään paikkoja. Altaan vesi oli ihanan lämmintä. Minä, palelija, tarkenin olla altaalla monta tuntia joka aamupäivä.(Varmaan sekin auttoi, että ensimmäiset päivät lämmintä oli yli 40 astetta..)

Lapset pitivät kala-altaasta ja kasveista, ja kulkukissasta. Vähän kirppuinenhan se oli, mutta siliteltiin sitä silti. Aamuisin se olikin sitten jo oven takana nukkumassa.. 

Samaan aikaan hotellissa yöpyi jotain korkea-arvoisia pappeja Tsekistä ja Slovekiasta, ja heillä oli vartijat mukana. Vartijat istuivat meidän keittiön ikkunan alla koko yön. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan istuin parvekkeella ja kuuntelin kaskaiden siritystä. Yhtenä iltana näimme parvekkeelta ilotulituksen ja toisena iltana läheisessä ravintolassa oli kreikkalaista musiikkia ja tanssiesityksiä. Voi tämä loma oli ihan täydellinen. 


Ja nyt tulee ihan hirmuisesti kuvia! 

2 kommenttia:

 1. Ihan luulin että olemme olleet samassa hotellissa, mutta ei ollutkaan se meidän hotelli. Rappuset vain olivat samalla tyylillä.
  Mä tykkäsin tuosta paikasta, oli ihana kun oli pieni, nautein tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muuten kävi niin hassusti, että naapurimme tuli tähän samaan hotelliin! Ja minä tykkäsin myös siitä, että hotelli oli sopivan pieni - ja rauhallinen!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!