maanantai 2. toukokuuta 2016

Kinuskikissa leipoo ja taikoo
Ihana toukokuu. Ensin vappu, ja sitten heti perään äitienpäivä. Itse ainakin aion leipoa ja viedä lahjoja lasten mummuille. Lapset saavat askarrella kortit. Uusia ohjeita löysin kirjasta Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon. Kirjassa on tuttuja makuja, kuten mokkapalat tai korvapuustit, mutta leivos onkin muutettu ihan eri muotoon. Mokkapaloista on tullut kääretorttu ja pullista pikkuleipiä. 

Tammen kustantama iso, ihana ja kaunis kirja houkuttaa leipomaan vaikka mitä!  Ja kirja itsessään on hyvä lahja leipovalle äidille!

En vielä osannut päättää, mitä leipoisin ensimmäiseksi. Miltä kuulostaisi pannarikakku, kiss kiss - torttu tai korvapuustikakku? Tai ehkä sittenkin  teen pizzasarvia tai pinaattipiirakoita. Voileipäkakkuihinkin löytyy uusia ideoita. Jouluna teen takuulla tortut ruusuiksi. 

Olen leiponut Kinuskikissan ohjeilla aiemminkin, tosin hänen kirjojaan olen joskus vain selannut. Nyt ajattelin hankkia myös aiemmin ilmestyneet teokset. Ajatella, että leipominenkin on hauskempaa kirjan kanssa! 

Kinuskikissan ohjeet ovat helppoja ja selkeitä. Jos jossain on käytetty jotain erikoisempaa ainetta, esimerkiksi psylliumia, kirjassa selitetään mitä se on, ja miksi sitä on käytetty. Ei turhaa kikkailua, vaan sellaisia ohjeita, että kuka tahansa onnistuu. Nyt vain pitäisi päättää, mitä leivon ensimmäiseksi.. 

2 kommenttia:

  1. Kiva esittelypostaus :) Kinuskikissan fanina täytyy tämäkin varmaan hommata, kaksi ekaa kirjaa jo löytyy ja niistä on tullut monta juttua kokeiltua, kauniit kuvat ja selkeät ohjeet viehättävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin kuvat ovat ihania, katsellessakin tulee hyv mieli! Minulla ei tosiaan noita aiempia vielä ole, mutta taidan hankkia!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!