Tällä perusohjeella voi tehdä juuri sellaisen juustokakun kuin haluaa. Omat suosikkini ovat sitruunajuustokakku, ananasjuustokakku ja vaniljajuustokakku.
Tuorejuuston makua muuttamalla maku voi olla vaikka suklaa tai appelsiini. Tietysti kakkuun voi lisätä mansikoita, mustikoita, kinuskia, rahkaa tai jugurttia.
Pohja
keksejä (esim. 8 kpl digestivejä)
50g margariinia
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini. Levitä muruseos irtopohjavuokaan (jossa on leivinpaperi). (Huom! Leivinpaperi on helpompi poistaa, kun se on leikattu kahteen osaan, jotka ovat hiukan päällekkäin. Kun kakku on valmis, irrotetaan nämä paperit vuorotellen.)
Täyte
Vatkaa 2 purkkia vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai kermaa).
Lisää 2 purkkia tuorejuustoa (sitruuna / ananas / suklaa).
Lisää tarvittaessa ½dl tomusokeria.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu, sekoita täytteeseen.
Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti, purista vesi pois ja liuota kuumaan appelsiinimehuun (½dl). Lisää täytteeseen.
Laita pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. (Muuten kiilteeseen sekoittuu täytettä. Jos kakussa on ilmakuplia parin tunnin jälkeen, puhkaise ne ja anna kakun jähmettyä vielä tunti.)
Kiille
Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen muutamaksi minuutiksi, purista kuivasi ja liuota pariin desilitraan appelsiinimehua. Kaada täytteen päälle. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
Juustoananaskakku ois kyllä hyvää! :)
VastaaPoistaNiin on. Oiskohan just se mun suosikki (suklaakakun jälkeen)..
PoistaJuustokakut on minun herkkuja :). Harmi vaan kun nyt välttelen ylimääräistä makeaa --ei voi leipoa näitä herkkujakaan!
VastaaPoistaMä koitan olla välttelemättä makeaa, vaikka välillä olis kyllä aihetta! No mutta joskus myöhemmin sitten!
PoistaOi nam. Juustokakut on mun lempparileivonnaisia - helppoja ja herkullisia! :)
VastaaPoistaNiin juuri. Tosi helppoja, ja tosi herkullisia!
PoistaOi oi! mä niin teen juustokakkua viikonloppuna!
VastaaPoistaMinä taidan tehdä huomenna jo!
Poista